TASQUES:
01.TRIEM EL NOM DE LA NOSTRA COMPANYIA:
(SETMANA DEL 17 al 21 DE SETEMBRE)
Com a deures per a casa hem de pensar en un nom que "identifique" la nostra companyia d'Òpera.
Farem la posada en comú a la classe i realitzarem votacions per triar el nom de la nostra companyia! Activitat avaluable.
02.CREEM EL LOGOTIP DE LA NOSTRA COMPANYIA:
(SETMANA DEL 24 al 28 DE SETEMBRE)
Com a deures per a casa hem de crear el LOGOTIP per a la companyia d'Òpera:
Les tècniques poden ser diverses (collage, digital, dibuix...) o combinacions entre elles.
Si triem la tècnica de dibux, durem a classe el LOGOTIP sols amb les línies, sense emplenar de color i així farem fotocòpies i podrem realitzar proves a classe el proper dia.
Recordem dur el material amb el que volem pintar (retoladors, ceres...) divendres dia 15.
Realitzarem una exposició a la classe i votarem els logotips que més ens agraden per crear el logotip definitiu.
2. EXPOSEM ELS NOSTRES TREBALLS:
(SETMANA DEL 24 al 28 DE SETEMBRE)
Anem a presentar el treball del LOGOTIP als companys i companyes, farem fotocòpies del LOGOTIP per a poder emplenar-lo de diferents tonalitats i la propera setmana farem la tria del nostre LOGOTIP.
2. COLOREGEM ELS LOGOTIPS:
(SETMANA DE L'1 al 05 D'Octubre )
Una vegada presentats els treballs dels LOGOTIPS als companys i companyes, expliquem el nostre treball i agafem idees de l'exposició per a millorar o refer els nostres treballs inicials.
3. EL COLOR DE LA SAMARRETA:
(SETMANA DEL 01 al 05 D'OCTUBRE)
Ja tenim el nostre LOGOTIPS. Sols ens queda triar el color de la samarreta i de LOGOTIP. Esperem que els agrade.
4. L'OBJECTE MÀGIC:
(SETMANA DEL 08 al 12 D'OCTUBRE)
Durem a la classe un objecte especial per a nosaltres; l'objecte màgic, per a explicar als companys i companyes la història que s'amaga darrere del objecte especial.
4. VISIONEM L'ÒPERA BASTIÀ I BASTIANA:
(SETMANA Del 22 al 26 D'OCTUBRE)
TVisionarem l'Òpera i farem un treball escrit on parlarem de forma introspectiva de les emocions, sensacions viscudes en la meua primera òpera.
Podem seguir un esquema seguint esta pluja d’idees:
L’edifici, la sala, la acústica, coses que m’han cridat l’atenció, coses que m’han agradat més i menys. Escenografia, il·luminació, vestuari, caracterització (pentinats i maquillatge), les diferents veus que sonen (agudes i greus), la música en directe, els efectes especials, el concepte unificat, colors que predominen, instrumentació.
Seguir l’exemple dels escrits al nostre quadern de bitàcola, seria mol interessant que parlem de la part emocional tant al voltant de l’argument com de les sensacions viscudes a la meua primera Òpera.
5. TREBALLEM LES PROFESSIONS:
(SETMANA Del 22 al 26 D'OCTUBRE)
Anem a treballar les professions que fan possible la creació operística.
6. TREBALLEM LES PARTS DE L'ÒPERA:
(SETMANA Del 22 al 26 D'OCTUBRE)
Anem a treballar les parts de que consta l'Òpera.
7. TREBALLEM LES INTEL·LIGÈNCIES MÚLTIPLES:
(OCTUBRE - NOVEMBRE )
Anem a conéixer-se millor.
Presentem les intel·ligències múltiples al nostre alumnat i realitzem un test per a conèixer-se millor a la resta del grup i a nosaltres mateix per a conéixer fortaleses i debilitats.
08. DISSENY D’UN CONCEPTE UNIFICAT:
( DE NOVEMBRE al DE DESEMBRE)
Visionem els vídeos de l'Òpera la Flauta màgica de Mozart i vegem com cada director astístic ha pensat en un CONCEPTE UNIFICAT, UNA LÍNEA, UNA FORMA, UNA TEXTURA I UN COLOR. Parlem que tot l'àmbit artístic des de escenografia, maquillatge, perruqueria, vestuari, il·luminació segueixen la mateixa línea.
Pensem en quina seria la línea a seguir en la nostra Òpera i exposem el nostre treball el proper dia a classe.
Estem treballant a Valencià: Història realista o fantàstica, el to (misteri, còmic, dramàtic, terror...), tipologies de personatges (heroi, mlalvat, amic del prota...), el temps i el lloc, narradora o no narradora...
09. ARGUMENT:
( DE NOVEMBRE al DE DESEMBRE)
Esta setmana treballarem l'argument de l'Òpera.
Una vegada tenim el tema, la tesi i hem treballat a classe al voltant de l'argument, aportem idees tenint en compte l'estructura dramàtica: INTRODUCCIÓ-NUC-DESENLLAÇ.
Podem veure el resultat del treball a l'apartat web: ARGUMENT.
10. TREBALLEM ALS PERSONATGES:
( al DE DESEMBRE)
Amb l'activitat realitzada a classe al voltant de a quí m'agradaria semblar-me i per què, i l'eixida al teatre per veure el musical L'HOME INVISIBLE, anem a treballar dintre de la unitat 6 de Valencià "El text teatral" la creació dels personatges. Els treballarem amb unes activitats del dossier didàctic que ens han oferit la companyia de teatre encarregada de l'obreta que vam veure de L'HOME INVISIBLE i de les activitats prèvies de a quí m'agradaria semblar-me i per què desenvolupant la personalitat dels nostres personatges. Esta setmana treballem a més a més les descripcions a dintre de la UNITAT 6 de Valencià pel que descriurem també com volem que siguen els nostres personatges.
11. VISITA AL PALAU DE LES ARTS:
( DE DESEMBRE)
Anem a visitar el Palau de l'Òpera de València "PALAU DE LES ARTS".
Per a preparar la visita llegirem l'argument de l'Òpera que està ara en cartell i podrem visitar:
PRODUCCIÓ i REGIDORIA - PREMSA i MARKETING – PROTOCOL – CARACTERITZACIÓ – VESTUARI – UTILLERIA – PROJECTES - IL·LUMINACIÓ.
LÒVA
12. ACTIVITAT CARTA PRESENTACIÓ LÒVA:
(DEURES DE NADAL)
Redactem una carta de presentació del nostre projecte que presentarem al nostre director del centre, AMPA, claustre, regidoria d'educació, radio Sol Albal, Palau de les Arts de València...
Treballar en un processador de text i adjuntar al correu.
La redacció ha de ser d'un full a mida lletra 11 màxim.
Entregar al correu: